tisdag 4 april 2017

Månadsrapport mars 2017 - passerat 8 miljoner!

Med minsta möjliga marginal stängde portföljen över 8 miljoner sista dagen i mars. Ny milstolpe uppnådd!

Det blev även nytt personligt utdelningsrekord för mars. Totalt 16 968 kr har tagits emot från Nordea, AstraZeneca, Microsoft, Intel, McDonalds, Hufvudstaden, Castellum, Vanguards indexfonder samt några mindre innehav.
Månadens transaktioner:
 • Köpt Spiltan Aktiefond Investmentbolag för 15 000 kr (effekt på årlig utdelning +0 kr)
 • Köpt 380 st Nordea Bank á 108,30 kr (effekt på årlig utdelning +2341 kr)

Månadssparandet var 35 000 kr. Utgifterna uppgick till 14 541 kr, mest pga en inrikes nöjesresa och högre restaurangkostnader än vanligt. Utdelningarna täckte ändå mer än väl samtliga utgifter under månaden.

Lämnade in deklarationen idag. Det blev kvarskatt på över 50 000 kr, men nu har jag flyttat samtliga aktier från vanlig depå in i ISK. Det kommer ta ett antal år innan flytten har betalat sig i form av större utdelningar, men det känns ändå skönt att riva av plåstret på en gång och inte betala skatt i onödan i fortsättningen.

-- Max

12 kommentarer:

 1. Det rullar verkligen på!

  Hur lätt/svårt tycker du det är att placera utdelningarna? Det blir väl en del pengar närmaste 2 månaderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt! Det enda jag vet är att jag kommer fortsätta lägga en slant i Spiltan Aktiefond Investmentbolag (trots att de inte delar ut).

   Det kommer bli en del extra inflöde de närmaste 2 månaderna, men ska försöka hålla mig till planen med regelbundna köp för samma summa varje månad ändå.

   Radera
 2. Vad kul, grattis! Går det att se någonstans hur hela din portfölj ser ut?

  Mvh Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har ingen sammanställning, men satsar på indexfonder (helst utdelande), investmentbolag och large cap. Så brett, stort och tryggt som möjligt alltså.

   Radera
 3. Hej, hur ställer du dig till preferensaktier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föredrar aktier där det finns chans till utdelningshöjning, men en liten andel preferensaktier kan vara trevligt för kassaflödet. Har ca 2,5 % preferensaktier i portföljen just nu.

   Radera
 4. Jättekul & inspirerande att du nått det mål många av oss siktar efter - ca 7-8 mnkr. ur ser det ut på lånesidan för dig? Har du mycket lån för om du inte har det så borde du vara framme nu :-)... Grattis! Hälsar Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lars! Japp, det finns lån i form av skattekrediter som ska betalas senast inom 6 år. Hur mycket det kostar att lösa upp krediten beror på marginalskatten, så det rör sig om 450k-800k. Ju mindre jag jobbar, desto mindre blir det att betala, eftersom jag då hamnar under brytpunkterna för högre skatt. Där hittade jag ytterligare en anledning att ta steget och sluta jobba alltså, tack för den insikten!

   Radera
  2. Ja det är ju bra iofs att du kan använda periodiseringsfonder för att fördela vinsten, men det är riktigt surt att fler företagare känner precis som du... Är det värt att ta risken, bränna ut sig och sedan skatta bort alltihop? Var finns skälen till att jag ska ta risker om jag inte får skörda frukterna av det jag skapat? Så jag förstår dig... :-) Men tillbaka till huvudämnet: Jäklig bra jobbat! Inspirerande för oss som har några år kvar till din nivå att det faktiskt går! Hälsar Lars D

   Radera
 5. Grymt att kunna månadsspara 35 000:-, då går det fort att bygga utdelningssnöboll! Kan man se din portfölj någonstans?

  SvaraRadera