fredag 8 december 2017

Månadsrapport november 2017

November blev en mycket bra utdelningsmånad, främst tack vare att HM delat upp sin utdelning. Totalt har 23 138 kr tagits emot från HM, Apple, NCC, Akelius Pref med flera. I och med det passerar jag förra årets totalsumma. En månad kvar!

Månadens transaktioner
 • Köpt 400 Dustin Group á 70,85 kr (effekt på årlig utdelning +1120 kr)
 • Köpt 500 st Global X Us Preferred Etf för 105 035 kr (effekt på årlig utdelning +5777 kr)
Passade på att köpa lite extra amerikanskt när Avanza hade gratiscourtage.
Utgifterna under månaden var 15 133 kr, högre än vanligt pga bilservice. Det gamla bilskrället börjar kosta mer än det smakar nu.

Har ju jobbat lite extra under hösten och buffertkontot utanför börsen är nu överkapitaliserat. Plockar 30k därifrån (en decimering) i extra, extra sparande, utöver de normala 35 000 och extrasparande 15 000. Totalt sparande alltså 80 000 kr denna månad. Det är nytt rekord med god marginal för mig!

Avslutar strax extraprojektet på jobbet och då kommer sparandet återgå till normala nivåer igen. I gengäld får jag tillbaka mina lediga måndagar och fredagar.

Det är en liten och mycket exklusiv skara som kikar in på denna blogg. God jul och gott nytt år på er!

-- Max

7 kommentarer:

 1. Haha härligt Max!
  Jag är kanske lite nörd men har läst igenom hela bloggen 2-3 varv iaf :)
  Du är en stor inspiration! Jag taktar cirka 25k i aktie köp månad så ligger efter dig men har å andra sidan villa å familj som kostar smet också :)
  God jul!
  Ser fram imot decembers / års rapporten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt bra! Då har du motivationen klar antar jag. :) Själv drömmer jag om villa och familj en vacker dag och att kunna vara hemma i lugn och ro med kottarna utan att besväras av jobbstress.

   Radera
 2. God jul själv!

  Jag har lite svårt med fonder som delar ut en godtycklig summa. Man skulle få exakt samma effekt genom att sälja 5,4% av fondandelarna varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår vad du menar, men alla mina fonder som delar ut är ETF:er, så det finns faktiskt några skillnader. Jag slipper tajmingrisken och jag slipper courtage vid försäljning.

   Genom att fonderna regelbundet och ofta delar ut slipper jag tajmingrisken som är förknippad med en försäljning. Det är ju snarare regel än undantag att man alltid säljer vid fel tillfälle.

   Jag slipper också courtaget vid varje försäljning. Att ersätta ett regelbundet kassaflöde som består av månadsvisa utdelningar med försäljning istället kan bli kostsamt, beroende på vad man har för minimicourtage.

   Sedan är det förstås trist att 15% av utdelningen innehålls alldeles för länge, vilket om jag minns rätt inte sker när man gör en vinst vid försäljning av sina fondandelar.

   Radera
 3. Wow – härliga utdelningar! Några planer på att sluta jobba?

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut har jag det!

   Men när det kommer till kritan visade det sig vara svårare än jag trott. Medan jag gnetade på och sparade och var långt från målet så verkade det så enkelt att bara sluta jobba och dra till Thailand när det var dags. Nu när jag faktiskt har möjligheten att sluta jobba, så dyker en massa praktiska problem upp. Främst att när jag möter kollegornas blick och vet att de skulle hamna fullständigt i skiten dagen jag slutar, så känns det inte så enkelt längre. :/ Överdriver inte min egen betydelse här, jag är verkligen inte oersättlig! Problemet är snarare att de organisatoriskt har gjort sig beroende av en enda person för saker som är kritiska för verksamheten.

   Men det där kommer ordna upp sig. Hintar mer än tydligt att fler personer måste in och då kommer det vara enklare för mig att kliva av på riktigt!

   Radera
 4. Ja jag säger då det.... imponerande utdelningar du har! ☺

  SvaraRadera