måndag 28 december 2015

Månadsrapport november 2015 - utdelningsmål uppnått

November har enligt uppgift passerat. Dags för månadsuppföljning.

Under november har totalt 3112 kr mottagits i utdelning från främst Akelius Pref, men även Apple med flera.


Kostnaderna uppgick till 13 990 kr, tredje sämst för året. Alla extra utgifter var dock budgeterade och periodiserade så ingen större fara.


Tack vare utdelningarna passerade jag precis årets mål om 170 000 kr. Totala utdelningar sedan 2008 uppgår till 567 309 kr, där mer än hälften har kommit bara de senaste två åren! Någon annan som gillar ränta på ränta?

Känns ganska udda att tänka att hela årets utdelningar under 2008 och 2009 skulle utgöra en ganska dålig månad under 2015. Hoppas det kan hjälpa någon som tycker att det går segt i början.

Om någon läsare vill skapa en egen sammanställning över utdelningar så finns en enkel guide i Skapa sammanställning över utdelning och När kommer utdelningarna.

-- Max

7 kommentarer:

 1. Underbart med dina inlägg, gratulerar till resultat!

  Blir nästa år året då du tar steget eller hur går dina tankar?

  SvaraRadera
 2. Riktigt rolig läsning! Lär tuffa på fint även nästa år då.

  SvaraRadera
 3. Häftiga resultat :D
  Tackar för denna fina motivationen!

  SvaraRadera
 4. Tack allihop!

  Ja, nästa år kan mycket väl bli året när jag tar steget! Har fortfarande beställningar för ett antal månader framåt så det är inget som kommer ske omedelbart, men jag har redan börjat gå ner i arbetstid. Under hösten har jag varit ledig de flesta måndagar och/eller fredagar. Funkar bra och jag tror jag skulle bli rastlös om jag slutade jobba helt.

  Däremot känns det skönt att ha *friheten* att kunna tacka nej till värdelösa uppdrag. Har trivts mycket bra på mitt uppdrag de senaste åren men nu har en ny, grön projektledare kommit in som bestämt sig för att genomföra utvecklingsprojektet från helvetet, komplett med fast pris baserat på endast enkla skisser och ingen spec överhuvudtaget samt naturligtvis vattenfallsmetoden från 80-talet istället för de moderna och smidiga arbetssätt som jag är van vid. Kan bli så att jag helt enkelt säger fuck it till det! Redan utan den passiva inkomsten så hade jag antagligen tyckt att karriären är för kort för att ta på sig såna idiotuppdrag.

  SvaraRadera
 5. Grymt häftig läsning!

  SvaraRadera
 6. Hej,

  Nyfiken på din portfölj, har du den upplagd på bloggen nånstans?

  Lillaekonomen

  SvaraRadera
 7. Tack Stefan!


  Tjena Lillaekonomen!

  Nix, portföljen finns inte upplagd, men den består mest av indexfonder, HM, investmentbolag, large cap och en liten andel preferensaktier.

  -- Max

  SvaraRadera