onsdag 16 augusti 2017

Månadsrapport juli 2017

Tillbaka från semestern och dags att ta en titt på juli. Under juli har totalt 6414 kr tagits emot från bolag som Coca-Cola, Klövern, Sagax och Hemfosa.

Månadens transaktioner
 • Köpt 2500 st Klövern A á 9,43 kr (effekt på årlig utdelning +1000 kr)
 • Köpt Schwab US Dividend Equity ETF för 45 830 kr (effekt på årlig utdelning +1300 kr)
Schwab är enligt egen utsago ännu billigare på indexfonder än min favorit Vanguard, så det lär bli fler köp av deras ETF:er.

Månadssparandet var 35 000 kr i ordinarie sparande och 15 000 kr i extra sparande. Månadsutgifterna stannade på 9740 kr.

Semester och ledighet ger mersmak och jag bestämde mig för ett extra sparande resten av året för att snabbare nå målet, vilket tyvärr medför att jag måste göra fler konsulttimmar.

Antar att jag bittert kommer få ångra det beslutet när jag måste masa mig upp en svinkall novembermorgon för att jobba. Lediga sommardagar är ju verkligen bra för att visualisera målet, men det är samtidigt konstigt hur det kan röra till det i huvudet. Jag vill vara ledig och bada och slappa varje dag, så bäst jag jobbar mer. Vad hände där?! Sommar-Max tar dumma beslut som höst-Max får leva med.

-- Max

2 kommentarer:

 1. Ja bad görs bäst i ett varmare land, denna sommaren har varit katastrof badmässigt. Här i söder orkade temperaturen knappt upp över 17 grader och många insjöar har varit kalla pga alla dessa kyliga nätter. Brrrr....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt klart! Stannar man mestadels i Sverige, som jag gjorde, får man hitta lösningar med uppvärmt bad. Att bada bubbelpool när det regnar går att härda ut.

   Radera