tisdag 16 juli 2019

Månadsrapport juni 2019

I juni uppgick utdelningarna till 31 750 kr. I summan ingår även bolag som ger sin utdelning via inlösen av aktier, som NetEnt och Betsson.

Månadens transaktioner
 • Köpt 170 st AMD á 31,08 USD (effekt på årlig utdelning +0 kr)
Läste att AMD sålde fler processorer än Intel i Sydkorea i juni. Det går raskt framåt för AMD nu och Intel (som dessvärre också finns i portföljen) har inget svar.
Månadssparandet var 45 000 kr och utgifterna var 10 558 kr.

Månadssparandet var lägre än vanligt. Det är för att jag ska handla för en rent löjlig summa på Steam i juli. Innan du säger något, regnade det idag? Just det.

-- Max

2 kommentarer:

 1. AMD verkar göra bra saker just nu, men jag har också hört kommentarer om att företaget är skyhögt värderat. Hur ser du på den balansen?

  (Och Intel lyckades rätt bra efter förra gången de slarvade bort ett överläge)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ansträngt och förväntningarna är höga. Marginalerna är sisådär sägs det, men samtidigt är det ju en sorts landgrab de sysslar med nu när de återtar marknadsandelar. Deras processorer är snabbare och energisnålare, men de behöver också vara tydligt billigare för att folk ska våga chansa. När förtroendet är tillbaka kommer priserna och marginalerna krypa uppåt igen tror jag. Lever ju lite i en bubbla, men alla kompisar som köpt ny speldator det senaste året har valt AMD.

   Intel får börja köra egen TV-reklam igen!

   Radera