fredag 1 maj 2015

MĂ„nadsrapport april 2015

Efter en som sig bör lÄng arbetsdag 1 maj sÄ kan det vara roligt att kika pÄ hur kapitalet har arbetat under mÄnaden. Kapitalet som arbetar för mig och alla andra vanliga, hederliga, strÀvsamma lönetagare som tar tag i sin egen ekonomi och framtid istÀllet för att clownkonsumera och samtidigt krÀva allsköns bidrag och tjuta om orÀttvisor i vÀrldens mest rÀttvisa och jÀmstÀllda land.

VÄrens utdelningsregn Àr hÀr; 27 bolag och fonder i portföljen lÀmnade sin utdelning i april, varav Fortum och Volvo bidrog mest. Totalt erhölls 49 656 kr.



Utgifterna hamnade pÄ 10 747 kr vilket ger en frihetskvot för mÄnaden pÄ 462 %. Det Àr förstÄs en skev bild och en följd av att utdelningar frÄn svenska bolag Àr vÀldigt koncentrerade till nÄgra fÄ mÄnader pÄ Äret.

MÄnadens utdelningar lyfte upp den ackumulerade frihetskvoten för Äret till drygt 147 %. Det innebÀr att passiva intÀkter har bekostat samtliga mina utgifter och mer dÀrtill under Ärets fyra första mÄnader! HÀr rullas det snöbollar pÄ ett sÀtt som socialisterna aldrig kommer att förstÄ.

-- Max

1 kommentar:

  1. Riktigt bra jobbat! För att inse rÀnta pÄ rÀnta effekt mÄste man uppleva den.

    SvaraRadera