fredag 1 maj 2015

Månadsrapport april 2015

Efter en som sig bör lång arbetsdag 1 maj så kan det vara roligt att kika på hur kapitalet har arbetat under månaden. Kapitalet som arbetar för mig och alla andra vanliga, hederliga, strävsamma lönetagare som tar tag i sin egen ekonomi och framtid istället för att clownkonsumera och samtidigt kräva allsköns bidrag och tjuta om orättvisor i världens mest rättvisa och jämställda land.

Vårens utdelningsregn är här; 27 bolag och fonder i portföljen lämnade sin utdelning i april, varav Fortum och Volvo bidrog mest. Totalt erhölls 49 656 kr.Utgifterna hamnade på 10 747 kr vilket ger en frihetskvot för månaden på 462 %. Det är förstås en skev bild och en följd av att utdelningar från svenska bolag är väldigt koncentrerade till några få månader på året.

Månadens utdelningar lyfte upp den ackumulerade frihetskvoten för året till drygt 147 %. Det innebär att passiva intäkter har bekostat samtliga mina utgifter och mer därtill under årets fyra första månader! Här rullas det snöbollar på ett sätt som socialisterna aldrig kommer att förstå.

-- Max

1 kommentar:

  1. Riktigt bra jobbat! För att inse ränta på ränta effekt måste man uppleva den.

    SvaraRadera