måndag 10 september 2018

Månadsrapport augusti 2018 - passerat 10 MSEK!

Dags för en ny milstolpe! Pådrivet av kronans försvagning har portföljen nått 10 miljoner!
Portföljen har lagt på sig över en miljon under året, för att stänga månaden på 10 125 853 kr.

✓ Portföljen har för första gången stängt över 10 miljoner kr

Äntligen åttasiffrigt! Ja, ja, jag vet att min köpkraft har minskat i motsvarande grad som kronan har tappat i värde, men detta har varit ett mål ända sedan jag var liten så jag låter inte det bekymra mig just nu.

Under månaden har 5313 kr tagits emot i form av utdelningar från bland annat Apple, Akelius och Global X Us Preferred ETF. Årets mål om 280 000 kr är inom räckhåll.

Månadens transaktioner
 • Köpt 25 st NVIDIA á 243,58 USD (effekt på årlig utdelning +0 kr)
 • Köpt 200 st Hennes & Mauritz á 127,74 kr (effekt på årlig utdelning +1950 kr)
 • Köpt 265 st Industrivärden C á 188,70 kr (effekt på årlig utdelning +1457 kr)
 • Köpt (korg av) kryptovalutor för €100 (effekt på årlig utdelning +0 kr)

Månadssparandet var 55 000 kr. Utgifterna landade på 10 777 kr. 

Jaha, nähä, valet då? Det blev ju inte som önskat direkt. Alliansen utgör som vanligt en värdelös opposition och vågar inte ta makten, trots att de har alla möjligheter att göra det. Man får hoppas att en centerpartist inte råkar påstå att pizza är gott, för då finns ju risken att en sverigedemokrat håller med och alltså ger passivt stöd till det påståendet. Det får bara inte ske!

Det är enkelt, följ egen politik och lägg egna förslag till statsminister och budget och låt riksdagen bestämma. Det är demokrati. Om Alliansen nu inte tar makten trots överväldigande motstånd mot sittande regim, varför skulle jag någonsin rösta på dem igen? Vissa hävdar att det är för riskabelt eftersom sverigedemokraterna då kan ändra sig när som helst under mandatperioden. Det är något som bara är aktuellt om socialisterna lägger en gemensam alternativ budget att rösta på, vilket Alliansen (till mitt förtret får jag erkänna) hade den goda smaken att inte göra under de senaste fyra åren. Men Löfven saknar skam i kroppen och hotar alltså med just detta, för att driva Alliansen till att få stöd (passivt!) från (sd), vilket han vet är känsligt och splittrande. Och Alliansen går i fällan och köper Löfvens problemformulering rakt av, pinsamt!

Det skulle kunna hända att Alliansen blir tvungna att möta (sd) på några punkter. Att kompromissa i riksdagen så att fler väljare kommer till tals är demokrati. Man kan ogilla det, men om man inte lever i en diktatur med 100% av väljarna bakom sig så kan man inte få 100% av sin vilja igenom. Saknar man stöd så är det meningen att det ska vara lite knepigt att få igenom sin politik och man måste söka kompromisser, så att det inte drar iväg för mycket åt ett håll som väljarna inte står bakom. Jag skulle inte se ner på Alliansen om de förhandlade. Det kan vara värt det! Att undersöka om det finns några punkter där partierna redan ligger nära varandra innebär inte att sverigedemokraterna får igenom sin politik fullt ut, även om skräckrapporteringen låter så just nu.

Nu är det bara att hoppas på att utlandsväljarna har röstat rätt. Om socialistregimen skulle fortsätta så lovar jag att påskynda mina planer att minska ner på jobb så mycket det bara går. Det är ju helt i linje med deras politik och vem är väl jag att gå emot vår stora ledare?

 -- Max

20 kommentarer:

 1. Stort grattis till 10 mill!

  SvaraRadera
 2. 10 miljoner - stort! Jag kan i övrigt inte annat än hålla med i valanalysen.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till 10 MSEK! Verkligen bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Lögnven skall ju inte kasta skit på alliansen om dom samtalar med SD ,han själv sitter ju i knät på ett så fasanfullt parti som V som har en fruktansvärd historia samt kommer montera ner hela välfärden i snabb takt om dom fick som dom ville att förbjuda privat företag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hyckleriet når nya höjder varje dag. Sossarna själva har inte heller direkt en fläckfri historia.

   Det lustiga med att förbjuda privata företag är att vpk tror att om de anställda bara ägde företagen så skulle det bli "jämlikt" och "rättvist". Jo tjena, de anställda på Eniro pytsar nog gärna in deg för att täcka förlusterna medan Mojang-anställda gör 100 miljoner i vinst per anställd. Superjämlikt!

   Radera
 5. Snyggt jobbat med 10 miljoner! Har själv en bit kvar..
  Ogillar visserligen SD, men som du säger, i en demokrati får man kompromissa. Och jag ogillar V precis lika mycket. Deras världsfrånvända politik vore direkt skadlig för Sverige och företagandet. Alla vänsterpartister jag "känner" är antingen arbetslösa, studenter eller pensionärer. Ingen av dem har drivit företag och förstår vad det innebär. De begriper inte att det kan gå suveränt bra ett år för att nästa år gå kass. Som företagare MÅSTE man ju ha en buffert, men plötsligt är man ett borgarsvin om man har ett par miljoner som man har ARBETAT ihop. Idioter är vad de är.. / Jakob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den typen av vänsterpartister jag också "känner" och det är inte precis några strävsamma heltidsstudenter vi snackar om. Alla lika naiva, lata och hjälplösa som bara vill bli omhändertagna helt utan motkrav. Vi har redan ett rättvist system och det är att man blir belönad i förhållande till hur mycket man anstränger sig.

   Radera
 6. Grattis till en massa siffror kronor! Ett par siffror till bara och du kan också flyga till månen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, behöver bara tjugodubbla pengarna nu och sedan bränna allt i raketfart på att flyga runt jorden! Finns det någon som kör till månen ännu?

   Det är ganska tillnyktrande att inse att man har sparat såhär länge och så räcker pengarna inte ens till en villa i utkanten av Stockholm.

   Radera
 7. Hej, gällande Kryptovalutorna lägger du dom i en plånbok eller har du kvar dom på kraken? #nybörjare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde förstås ha dem i en plånbok, men jag har fortfarande kvar allting på kraken.

   Det kanske syns på beloppen att kryptovalutor inte är något stort intresse för mig... Borde lägga ner det egentligen! Kryptovalutorna är ju kraftiga volatila, men jag köper regelbundet med samma belopp varje månad så kanske det blir ett bra snittpris med tiden. Om det blir hype kring kryptovalutorna igen så blir det lönsamt, men den typen av greater fool-baserade investeringar passar verkligen inte mig och jag ångrar att jag gav mig in i det.

   Radera
 8. 55K månadens sparande, vad har du för jobb som genererar så bra inkomst om man får fråga?

  SvaraRadera
 9. Driver två små företag inom IT-branschen och det betalar sig bra periodvis! Pengarna till sparandet kommer framförallt från den löpande inkomsten därifrån, men det är även boostat med en slant från buffertkontot som är överkapitaliserat just nu. Håller med Anne Wibble om att en årslön utanför börsen räcker gott.

  Med sparande räknar jag bara det jag för över till Avanza för att investera, inget annat. Är pengarna tänkta att placeras permanent för att generera mer pengar? Då är det sparande. Ligger pengarna kvar på ett konto för att konsumeras senare? Då är det bara förvaring, inte sparande.

  SvaraRadera