måndag 11 februari 2019

Månadsrapport januari 2019

Januari blev ovanligt bra med totalt 15 871 kr inkasserat, mest från indexfonder från Vanguard, men även från Klövern, Sagax, Hemfosa med flera.
Månadens transaktioner
 • Köpt 150 st AMD á 20,34 USD (effekt på årlig utdelning +0 kr)
 • Köpt 65 st Sampo á 40,29 EUR (effekt på årlig utdelning +1940 kr)Månadens utgifter var 13 931 kr och månadssparandet var 55 000 kr. Frihetskvoten har kravlat sig upp över 100% igen. Jag mäter frihetskvoten över rullande 12 månader, så det innebär att utdelningarna har täckt samtliga mina utgifter det senaste året, inklusive resor och en ny kontantköpt kärra.

Mina företagskonton har fått sig en törn nu när momsen för hela året ska in. Mina båda företag är så pass små så att jag kan välja att redovisa årsvis, vilket jag gör av bekvämlighetsskäl. Lägger förstås undan pengar under året till momsen, men det känns aldrig kul att dra iväg flera hundratusen till Skatteverket utöver de hundratusentals kronor man redan pröjsat löpande under året. Vad fan får jag för pengarna?

Jaha, någon som lirade Division 2-betan i helgen? Solklart nja på den va? Inte så att jag förköper guldpaketet direkt som jag gjorde efter att ha testat ettan. Känns som stämningen är som bortblåst i uppföljaren tyvärr. Att strida i ett kallt och snöigt New York i ettan var så mycket roligare.

-- Max

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack ska du ha K, kul att du tittade in!

   Radera
 2. Flera företag? En hel koncern!

  Jag har inga planer på The Division men det har låtit som att det faktiskt är en 2.0. Generella förbättringar överlag, men inget annorlunda. Så om man tycker om ettan så tycker man om tvåan, och tyckte man inte om ettan så tycker man inte om tvåan?

  Men jag föredrar saker där man inte behöver sikta. Jag tvekar för mycket när jag kollar att jag inte kommer träffa något olämligt, och så är det försent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är bra är att ha både enskild firma och AB eftersom det är delvis olika avdrag och förmåner i dem. Visst, det är en del extra jobb, men hittills har det varit värt det.

   Jo, tekniskt är ju tvåan bättre. Spelmekaniken är ungefär den samma, så jag kommer definitivt att skaffa det eftersom jag verkligen gillade ettan. Men en stor del i ettan var själva stämningen med ett kallt och rått New York, medan tvåan är samma soliga, gröna, sommarsköna, generiska landskap som man sett i hundra andra spel. Det är som att spela Frostpunk utan den bittra kylan! :)

   Att sikta är ju ett väldigt vanligt tema, men för en som tillbringat en del tid på diverse skjutbanor så uppskattar jag verkligen ditt föredömliga säkerhetstänk!

   Radera
  2. Oj, en särskrivning smög sig in. Det blir tio armhävningar direkt.

   Radera