onsdag 10 april 2019

Månadsrapport mars 2019

Under mars har 22 837 kr inkasserats från bland annat Intel, Microsoft, McDonalds, Nvidia, Castellum med flera. Det är min 18:e bästa utdelningsmånad någonsin, så det kommer naturligtvis att firas i paritet med det.
Månadens transaktioner
 • Köpt 200 AMD á 25,70 USD (effekt på årlig utdelning +0 kr)
Fortsätter öka i AMD. Google väljer AMD för sin speltjänst Stadia. Man kan fundera över om det här med att hårdvara hyrs ut över nätet egentligen är helt och hållet positivt för tillverkarna. Om vi jämför med bilpooler så skulle bilförsäljningen helt klart att sjunka om alla (i teorin) utnyttjade bilpooler istället för att ha en egen kärra stillastående i garaget 23h/dygn. När man kan låna en kraftig speldator över nätet och inte längre behöver ha en hemma så bör försäljningen av dyr hårdvara att sjunka på samma sätt.

Å andra sidan kommer ingen att byta helt och hållet till Stadia (eller konkurrerande tjänster) förrän alla favoriter finns där, så kortsiktigt måste man även i fortsättningen se till att hålla sin burk hemma uppgraderad. Entusiaster kommer förstås heller aldrig att acceptera den extra lag det innebär att spela över Stadia, men latensen är faktiskt imponerande låg så jag tror tjänsten kommer passa för väldigt många.Månadssparandet var 55 000 kr. Utgifterna var 13 358 kr.

Under mars företogs en spontan semestervecka inom landet, så där försvann ett par tusenlappar. Bäst att ta höjd och planera för det inför avtrappningen av arbete. Med ytterligare ledighet kommer mer tid ägnas åt sådana resor och det är helt enkelt inte lika billigt att ha semester som att sitta hemma och göra bounties i Warframe.

Trevlig helg!

-- Max

4 kommentarer:

 1. Får man fråga vilket yrke du jobbar som? 55k sparande/mån är väldigt mycket oavsett sparkvot.
  Med vänlig hälsning

  SvaraRadera
 2. Max, april är slut så det är dags för ett nytt inlägg. Vi förväntar oss utdelningsrekord! Det var det iaf för mig..
  //Eric

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis Eric! Japp, det blev rekord här med! :D

   Radera