torsdag 10 oktober 2019

Månadsrapport september 2019

I september uppgick utdelningarna till 14 054 kr från Castellum, NVIDIA, McDonalds, Microsoft, AstraZeneca, Intel och andra. Inte mycket kvar nu tills förra årets utdelning passeras!
Månadens transaktioner
 • Köpt 350 st Handelsbanken A á 92,40 kr (effekt på årlig utdelning +1925 kr)
 • Köpt 230 st SEB A á 89,96 kr (effekt på årlig utdelning +1380 kr)
 • Köpt 50 Industrivärden C á 219,60 kr (effekt på årlig utdelning +287 kr)


 Månadssparandet var 45 000 kr och utgifterna var 19 818 kr.

Åkte på en trevlig liten utlandsresa i september. Det var perfekt att kunna åka så, strax efter huvudsäsongen. Ofta hade vi poolen helt för oss själva och det var aldrig problem att få bord på någon restaurang.

Det är förstås dyrare att vara bortrest. Eller snarare att vara ledig? Nöjen är billiga när man jobbar och dyra när man är ledig. Du vet som när man har fullt med jobb och unnar sig att klämma några avsnitt Gold Rush så känns det superlyxigt och skönt, men när man gör samma sak fyra veckor in i sommarsemestern så känns det nästan långtråkigt och definitivt otillräckligt. När man är bortrest blir det fler aktiviteter, utematen blir mer frekvent och kostsam, jag färdas dyrare.

När jag väl drar ner rejält på arbetstimmar så vill jag kunna dra iväg på sådana resor ofta, kanske varannan månad, så det gäller att ta höjd för det när jag tittar på den passiva intjäningsförmågan.

-- Max

4 kommentarer:

 1. Inspirerande med både grafen och din statistik med frihetskvoten. En nyfiken fråga från en nybörjare. Hur mycket lyckades du spara varje månad 2010-2012 när du började spara ordentligt? Åren innan var det väldigt lågt men där tog det riktig fart.
  //Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer bra Magnus, 2010 tog jag tag ordentligt i sparandet! Under 2010 fanns ingen regelbundenhet ännu, utan sparandet bestod av ett par större engångsinsättningar.

   Mot slutet av 2010 läste jag om fördelarna med att spara samma summa varje månad ("dollar cost averaging") så jag gick över till 25 000 kr/mån regelbundet. Fortsatte med den summan varje månad fram till runt 2016 då jag tog ett litet kliv uppåt och jag har tagit ytterligare något kliv efter det.

   Skulle jag gjort om det skulle jag fokuserat ännu mer på sånt jag kan påverka, dvs mina egna kostnader och att se till att jag får så bra ersättning som möjligt för tiden jag jobbar. Hade lagt mycket mindre tid på aktieanalys och satsat 100% på breda och billiga utdelande indexfonder istället.

   Radera
 2. Hej!
  Grym utveckling på din portfölj!!
  Skulle du vilja dela med dig av ditt innehav i form av fördelning och vilka aktier du har :)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena HarveyFC! Har ingen portföljredovisning, men jag gillar att köpa utdelande indexfonder, large-cap och investmentbolag.

   Radera