måndag 29 december 2014

Nästa år blir året

Jaha, nähä, nytt år snart då? Tänkte att 2015 ska bli året då jag helt och hållet kan försörja mig på utdelningar! Ja, i princip i alla fall; målet är att utdelningarna ska täcka alla mina utgifter, men jag kommer inte säga upp mig från jobbet riktigt än. Tänker inte heller sluta månadsspara eller faktiskt ta ut utdelningen från Avanza. Så det blir mer som ett test eller generalrepetition innan det blir skarpt.

Målet är att kassaflödet från utdelningarna ska täcka alla mina privata utgifter.

För att förbättra mina chanser borde jag förstås göra större inköp nu innan årsskiftet. Men jag saknar egentligen inget. Har haft min pryltokighetsperiod och numera är jag mer åt Zen-hållet. Av de saker jag använder dagligen vill jag ha det bästa, men i övrigt vill jag inte ha en massa skräp som bara tar plats och ger en ångest. Klart det skulle vara roligt med en bättre bil eller en OLED-tv. Jag vill flytta till hus, men jag spontanköper inte direkt en villa nära toppen av bostadsbubblan bara för att klara mig bättre i ett halvfiktivt test att leva på utdelningar.

Däremot ska jag inte leva snålt, utan fortsätta leva helt normalt. Det blir inga smålmånader, inga nudlar uppvärmda i handfatet eller liknande. Målet är att se om det går att uthålligt leva normalt på utdelningarna.

-- Max

3 kommentarer:

 1. Sund och bra inställning som verkar har tagit dig(er?) långt! Hur ser din historia ut som utdelningsinvesterare? Är excelutdraget som du går igenom i de första inläggen från din depå, dvs ligger du runt 400 000 i utdelningar per år?

  Väldigt intressant blogg, fortsätt att uppdatera oss!

  SvaraRadera
 2. Japp, allt i denna blogg rör min egen privata depå. Har även en mer utdelningsfokuserad depå i mitt AB, men den är betydligt mindre. 400k per år vore inte dumt, men det är totalsumman sedan 2008. Årsutdelningen låg på 140k förra året och det bör öka något i år. Historian får jag försöka återkomma till!

  SvaraRadera
 3. Härligt, bra jobbat! Såg din sammanställning nu om utdelningarna från år till år, riktigt fint jobbat.

  Tack och fortsätt att inspirera oss!

  SvaraRadera