torsdag 1 januari 2015

Månadsrapport december 2014

Hela tolv bolag och fonder, nästan uteslutande amerikanska, delade ut sammanlagt 7698 kr i december. Så här vid nyår kan det vara kul att blicka bakåt några år och jag konstaterar att under den gångna månaden (som förvisso var bra) tog jag emot mer än under hela 2008 och 2009 tillsammans. Snöbollen rullar på!
Decembers utgifter blev 11 385 kr. Det är högre än normalt, vilket berodde på säsongsrelaterade effekter. Frihetskvoten hamnar på 67,6%.

Månadens inköp blev Avanza Zero för 25 000 och Vanguard VGK för 41 502 kr. Det bör öka den årliga utdelningen med ca 1800 kr. Inköpen var även denna månad mycket högre än normalt och väl över tillgängligt kassaflöde, vilket har medfört att kassan har minskat.

-- Max

4 kommentarer:

 1. Hittade precis din blogg och är imponerad över dina utdelningar! Fin ökning år till år. Jag har också en dröm om att ersätta en del av lönen av pengar ifrån utdelningar. Önskar dig fortsatt lycka till under 2015!

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma Christoffer! Önskar att jag kunde säga att det var tack vare skickliga investeringar, men det är idogt sparande och förstås ränta på ränta som ligger bakom ökningen.

  SvaraRadera
 3. Mitt sparande står för med än kursutveckling + utdelning så jag är nog på samma nivå där. Hur gammal är du om man får fråga? Vilka är dina största innehav?

  SvaraRadera
 4. Är 36 år. Största innehavet är HM, men det var ett bra tag sedan jag fick chans att öka där. Därefter följer indexfonder som Avanza Zero, Vanguard VTI och VGK och sedan en hög med investmentbolag. Bortsett från den stora exponeringen mot HM så är riskspridning uppenbarligen viktigt för mig. :)

  SvaraRadera