tisdag 3 november 2015

Utvärdering köpråd maj-oktober

Är övertygad om att ingen kan förutspå framtiden, men det hindrar ju inte heltidsanalytiker från att försöka. Hur har det gått för proffsen på en tidning?

Denna gång gäller det perioden maj-oktober. Fyra köpråd gick bättre än index. Sammanvägt gick köpråden marginellt sämre än index.

 

Efter tio uppföljningar har index vunnit sex gånger och tidningen fyra gånger. Två uppföljningar kvar så tidningen har chans att utjämna.

-- Max
3 kommentarer:

 1. Det här är en väldigt intressant serie av inlägg, keep it up! :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker verkligen om dina jämförelser mellan verkligheten och experternas gissningar.

  En sak man kan gissa när man ser de här siffrorna är att om man tar några slumpmässiga aktier så hamnar antagligen snittavkastningen i närheten av indexet, och att det är nog ingen slump att det fortsätter vara ungefär hälften över index och hälften under index.

  Jag ser fram emot fler sådana här artiklar!

  SvaraRadera
 3. @mangsysslaren Tack för det!

  @Daniel Tankeläsare? :) Det är exakt vad jag också tror. Märkte att allteftersom det blev fler aktier i portföljen (där naturligtvis var och en var noggrant utvald för att jag trodde att den skulle överprestera) så hamnade avkastningen bara närmare och närmare index. Så till slut måste man fråga sig varför man inte bara köper index direkt istället. Det är ju både enklare och billigare.

  SvaraRadera